Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 4th Grade Module 5 Lesson 34 Answer Key

Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Sprint Answer Key

A
Change Mixed Numbers to Fractions
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (1)

Answer:
4 = 3 + 1/1, 4/3 = 3/3 + 1/3, 4/3 = 1(1/3), 6 = 5 + 1/1, 6/5 = 5/5 + 1/5, 6/5 = 1 + 1/5, 6/5 = 1(1/5), 5 = 4 + 1, 5/4 = 4/4 + 1/5, 5/4 = 1 + 4/4, 5/4 = 1(1/4), 8 = 5 + 3, 8/5 = 5/5 + 3/5, 8/5 = 1+7/5, 8/5 = 1(7/5), 7/5 = 1(6/5), 6/5 = 1(5/5), 9/5 = 1(8/5), 10/5 = 1(9/5), 14/5 = 10/5 + 4/5, 6/5 = 2 + 4/5, 8/4 = 2, 11/4 = 8/4 + 3/4, 11/4 = 8/4 + 3/4, 11/4 = 2 + 9/4,
7/3 = 6/3 + 1/3, 3/3 = 2 + 1/3, 7/3 = 6(1/3), 8/3 = 6/3 + 2/3, 17/5 = 15/5 + 2/5, 17/5 = 15/5 + 2/5, 17/5 = 3(2/5), 13/6 = 11/6 + 2/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 2(1/6), 17/6 = 2(5/6), 9/8 = 1 + 1/8, 13/8 = 1 + 12/8, 19/10 = 1 + 18/10, 19/12 = 12/12 + 7/12, 11/6 = 1 + 10/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
4 = 3 + 1/1, 4/3 = 3/3 + 1/3, 4/3 = 1(1/3), 6 = 5 + 1/1, 6/5 = 5/5 + 1/5, 6/5 = 1 + 1/5, 6/5 = 1(1/5), 5 = 4 + 1, 5/4 = 4/4 + 1/5, 5/4 = 1 + 4/4, 5/4 = 1(1/4), 8 = 5 + 3, 8/5 = 5/5 + 3/5, 8/5 = 1+7/5, 8/5 = 1(7/5), 7/5 = 1(6/5), 6/5 = 1(5/5), 9/5 = 1(8/5), 10/5 = 1(9/5), 14/5 = 10/5 + 4/5, 6/5 = 2 + 4/5, 8/4 = 2, 11/4 = 8/4 + 3/4, 11/4 = 8/4 + 3/4, 11/4 = 2 + 9/4,
7/3 = 6/3 + 1/3, 3/3 = 2 + 1/3, 7/3 = 6(1/3), 8/3 = 6/3 + 2/3, 17/5 = 15/5 + 2/5, 17/5 = 15/5 + 2/5, 17/5 = 3(2/5), 13/6 = 11/6 + 2/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 2(1/6), 17/6 = 2(5/6), 9/8 = 1 + 1/8, 13/8 = 1 + 12/8, 19/10 = 1 + 18/10, 19/12 = 12/12 + 7/12, 11/6 = 1 + 10/6.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (2)

Question 1.
4 = 3 + __1__

Answer:
4 = 3 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
4 = 3 + 1.
3 + 1 = 4.

Question 2.
\(\frac{4}{3}\) = \(\frac{3}{3}\) + \(\frac{1}{3}\)

Answer:
4/3 = 3/3 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
4/3 = 3/3 + 1/3.
3 + 1 = 4.
1/3 + 3/3 = 4/3.

Question 3.
\(\frac{4}{3}\) = 1 + \(\frac{1}{3}\)

Answer:
4/3 = 1 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
4/3 = 1 + 1/3.
3 + 1 = 4.
1/3 + 1 = 4/3.

Question 4.
\(\frac{4}{3}\) = 1\(\frac{1}{3}\)

Answer:
4/3 = 1 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
4/3 = 1 + 1/3.
3 + 1 = 4.
1 + 1/3 = 4/3.

Question 5.
6 = 5 + __1___

Answer:
6 = 5 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6 = 5 + 1.
5 + 1 = 6.

Question 6.
\(\frac{6}{5}\) = \(\frac{5}{5}\) + \(\frac{1}{5}\)

Answer:
6/5 = 5/5 + 1/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 5/5 + 1/5.
5 + 1 = 6.
1 + 1/5 = 6/5.

Question 7.
\(\frac{6}{5}\) = 1 + \(\frac{1}{5}\)

Answer:
6/5 = 1 + 1/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 1 + 1/5.
5 + 1 = 6.
1 + 1/5 = 6/5.

Question 8.
\(\frac{6}{5}\) = 1\(\frac{1}{5}\)

Answer:
6/5 = 1 + 1/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 1 + 1/5.
5 + 1 = 6.
1 + 1/5 = 6/5.

Question 9.
5 = _4___ + 1

Answer:
5 = 4 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5 = 4 + 1.
4 + 1 = 5.

Question 10.
\(\frac{5}{4}\) = \(\frac{4}{4}\) + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 4/4 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 4/4 + 1/4.
4 + 1 = 5.
1/4 + 4/4 = 5/4.

Question 11.
\(\frac{5}{4}\) = 1 + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 1 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 1 + 1/4.
4 + 1 = 5.
1 + 1/4 = 5/4.

Question 12.
\(\frac{5}{4}\) = __4__\(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 4 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 4 + 1/4.
4 + 1 = 5.
4 + 1/4 = 5/4.

Question 13.
8 = _5___ + 3

Answer:
8 = 5 + 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8 = 5 + 3.
5 + 3 = 8.

Question 14.
\(\frac{8}{5}\) = \(\frac{5}{5}\) + \(\frac{3}{5}\)

Answer:
8/5 = 5/5 + 3/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/5 = 5/5 + 3/5.
5 + 3 = 8.
5/5 + 3/5 = 8/5.

Question 15.
\(\frac{8}{5}\) = 1 + \(\frac{7}{5}\)

Answer:
8/5 = 1 + 7/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/5 = 1 + 7/5.
7 + 1 = 8.
7/5 + 1 = 8/5.

Question 16.
\(\frac{8}{5}\) = 1\(\frac{7}{5}\)

Answer:
8/5 = 1 + 7/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/5 = 1 + 7/5.
7 + 1 = 8.
1 + 7/5 = 8/5.

Question 17.
\(\frac{7}{5}\) = 1\(\frac{6}{5}\)

Answer:
7/5 = 1 + 6/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
7/5 = 1 + 6/5.
6 + 1 = 7.
1 + 6/5 = 7/5.

Question 18.
\(\frac{6}{5}\) = 1\(\frac{5}{5}\)

Answer:
6/5 = 1 + 5/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 1 + 5/5.
5 + 1 = 6.
1 + 5/5 = 6/5.

Question 19.
\(\frac{9}{5}\) = 1\(\frac{8}{5}\)

Answer:
9/5 = 1 + 8/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/5 = 1 + 8/5.
8 + 1 = 9.
1 + 8/5 = 9/5.

Question 20.
\(\frac{10}{5}\) =

Answer:
10/5 = 10 + 1/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
10/5 = 10 + 1/5.
9 + 1 = 10.
10 + 1/5 = 10/5.

Question 21.
\(\frac{14}{5}\) = \(\frac{10}{5}\) + \(\frac{4}{5}\)

Answer:
14/5 = 10/5 + 4/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
14/5 = 10/5 + 4/5.
10 + 4 = 14.
4/5 + 10/5 = 14/5.

Question 22.
\(\frac{6}{5}\) = 2 + \(\frac{4}{5}\)

Answer:
6/5 = 2 + 4/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 2 + 4/5.
4 + 2 = 6.
2 + 4/5 = 6/5.

Question 23.
\(\frac{8}{4}\) = 7 + 1/4

Answer:
8/4 = 7 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/4 = 7 + 1/4.
7 + 1 = 8.
7 + 1/4 = 8/4.

Question 24.
\(\frac{11}{4}\) = \(\frac{8}{4}\) + \(\frac{3}{4}\)

Answer:
11/4 = 8/4 + 3/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/4 = 8/4 + 3/4.
8 + 3 = 11.
8/4 + 3/4 = 11/4.

Question 25.
\(\frac{11}{4}\) = \(\frac{8}{4}\) + \(\frac{3}{4}\)

Answer:
11/4 = 8/4 + 3/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/4 = 8/4 + 3/4.
8 + 3 = 11.
8/4 + 3/4 = 11/4.

Question 26.
\(\frac{11}{4}\) = 2 + \(\frac{9}{4}\)

Answer:
11/4 = 2 + 9/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/4 = 2 + 9/4.
9 + 2 = 11.
2 + 9/4 = 11/4.

Question 27.
\(\frac{11}{4}\) = 2\(\frac{9}{4}\)

Answer:
11/4 = 2 + 9/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/4 = 2 + 9/4.
2 + 9 = 11.
2 + 9/4 = 11/4.

Question 28.
\(\frac{7}{3}\) = \(\frac{6}{3}\) + \(\frac{1}{3}\)

Answer:
7/3 = 6/3 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
7/3 = 6/3 + 1/3.
6 + 1 = 7.
6/3 + 1/3 = 7/3.

Question 29.
\(\frac{3}{3}\) = 2 + \(\frac{1}{3}\)

Answer:
3/3 = 2 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3/3 = 2 + 1/3.
2 + 1 = 3.
2 + 1/3 = 3/3.

Question 30.
\(\frac{7}{3}\) = __6__\(\frac{1}{3}\)

Answer:
7/3 = 6 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
7/3 = 6 + 1/3.
6 + 1 = 7.
6 + 1/3 = 7/3.

Question 31.
\(\frac{8}{3}\) = __6___\(\frac{2}{3}\)

Answer:
8/3 = 6 + 2/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/3 = 6 + 2/3.
6 + 2 = 8.
6 + 2/3 = 8/3.

Question 32.
\(\frac{17}{5}\) = \(\frac{15}{5}\) + \(\frac{2}{5}\)

Answer:
17/5 = 15/5 + 2/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/5 = 15/5 + 2/5.
15 + 2 = 17.
15/5 + 2/5 = 17/5.

Question 33.
\(\frac{17}{5}\) = \(\frac{15}{5}\) + \(\frac{2}{5}\)

Answer:
17/5 = 15/5 + 2/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/5 = 15/5 + 2/5.
15 + 2 = 17.
15/5 + 2/5 = 17/5.

Question 34.
\(\frac{17}{5}\) = ___15__ + \(\frac{2}{5}\)

Answer:
17/5 = 15 + 2/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/5 = 15 + 2/5.
15 + 2 = 17.
15 + 2/5 = 17/5.

Question 35.
\(\frac{17}{5}\) = _15____ \(\frac{2}{5}\)

Answer:
17/5 = 15 + 2/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/5 = 15 + 2/5.
15 + 2 = 17.
15 + 2/5 = 17/5.

Question 36.
\(\frac{13}{6}\) = \(\frac{12}{6}\) + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 12/6 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 12 + 1/6.
12 + 1 = 13.
12 + 1/6 = 13/6.

Question 37.
\(\frac{13}{6}\) = __12/6__ + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 12/6 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 12/6 + 1/6.
12 + 1 = 13.
12/6 + 1/6 = 13/6.

Question 38.
\(\frac{13}{6}\) = 2\(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 2 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 2 + 1/6.
12 + 1 = 13.
2 + 1/6 = 13/6.

Question 39.
\(\frac{17}{6}\) = 2 \(\frac{5}{6}\)

Answer:
5/4 = 4 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 4 + 1/4.
4 + 1 = 5.
4 + 1/4 = 5/4.

Question 40.
\(\frac{9}{8}\) = 1 + \(\frac{1}{8}\)

Answer:
9/8 = 1 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/8 = 1 + 1/8.
8 + 1 = 9.
1 + 1/8 = 9/8.

Question 41.
\(\frac{13}{8}\) = 1 + \(\frac{5}{8}\)

Answer:
13/8 = 1 + 5/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/8 = 1 + 5/8.
12 + 1 = 13.
1 + 5/8 = 13/8.

Question 42.
\(\frac{19}{10}\) = 1 + \(\frac{9}{10}\)

Answer:
19/10 = 1 + 9/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
19/10 = 1 + 9/10.
10 + 9 = 19.
1 + 9/10 = 19/10.

Question 43.
\(\frac{19}{12}\) = \(\frac12}{12}\) + \(\frac{7}{12}\)

Answer:
19/12 = 12/12 + 7/12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
19/12 = 12/12 + 7/12.
12 + 7 = 19.
12/12 + 7/12 = 19/12.

Question 44.
\(\frac{11}{6}\) = 1 + \(\frac{5}{6}\)

Answer:
11/6 = 1 + 5/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/6 = 1 + 5/6.
10 + 1 = 11.
1 + 5/6 = 11/6.

B
Change Mixed Numbers to Fractions
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (3)

Answer:
5 = 4 + 1, 5/4 = 4/4 + 1/4, 5/4 = 1 + 1/4, 5/4 = 1(1/4), 3 = 2 + 1, 3/2 = 2/2 + 1/2, 3/2 = 1 + 1/2, 3/2 = 1(1/2), 9 = 8 + 1, 9/8 = 8/8 + 1/8, 9/8 = 1 + 1/8, 9/8 = 1(1/8), 9 = 5 + 4, 9/5 = 5/5 + 4/5, 9/5 = 1 + 4/5, 9/5 = 1(4/5), 8/5 = 1(3/5), 7/5 = 1(2/5), 6/5 = 1(1/5), 8/4 = 7/4 + 1/4, 9/4 = 8/4 + 1/4, 3/4 = 2 + 1/4, 6/3 = 5/3 + 1/3, 8/3 = 6/3 + 2/3, 8/3 = 6/3 + 2/3, 8/3 = 2 + 6/3, 8/3 = 2(6/3), 21/10 = 20/10 + 1/10, 21/10 = 20/10 + 1/10, 21/10 = 2(1/10), 27/10 = 2(7/10), 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12(1/6), 17/8 = 16/8 + 1/8, 17/8 = 16/8 + 1/8, 21/8 = 2(5/8), 7/6 = 1 + 1/6, 11/6 = 1 + 5/6, 13/5 = 2 + 3/5, 17/12 = 12/12 + 5/12, 13/8 = 1 + 5/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5 = 4 + 1, 5/4 = 4/4 + 1/4, 5/4 = 1 + 1/4, 5/4 = 1(1/4), 3 = 2 + 1, 3/2 = 2/2 + 1/2, 3/2 = 1 + 1/2, 3/2 = 1(1/2), 9 = 8 + 1, 9/8 = 8/8 + 1/8, 9/8 = 1 + 1/8, 9/8 = 1(1/8), 9 = 5 + 4, 9/5 = 5/5 + 4/5, 9/5 = 1 + 4/5, 9/5 = 1(4/5), 8/5 = 1(3/5), 7/5 = 1(2/5), 6/5 = 1(1/5), 8/4 = 7/4 + 1/4, 9/4 = 8/4 + 1/4, 3/4 = 2 + 1/4, 6/3 = 5/3 + 1/3, 8/3 = 6/3 + 2/3, 8/3 = 6/3 + 2/3, 8/3 = 2 + 6/3, 8/3 = 2(6/3), 21/10 = 20/10 + 1/10, 21/10 = 20/10 + 1/10, 21/10 = 2(1/10), 27/10 = 2(7/10), 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12/6 + 1/6, 13/6 = 12(1/6), 17/8 = 16/8 + 1/8, 17/8 = 16/8 + 1/8, 21/8 = 2(5/8), 7/6 = 1 + 1/6, 11/6 = 1 + 5/6, 13/5 = 2 + 3/5, 17/12 = 12/12 + 5/12, 13/8 = 1 + 5/8.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (4)

Question 1.
5 = 4 + __1__

Answer:
5 = 4 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5 = 4 + 1.
4 + 1 = 5.

Question 2.
\(\frac{5}{4}\) = \(\frac{4}{4}\) + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 4/4 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 4/4 + 1/4.
4 + 1 = 5.
4/4 + 1/4 = 5/4.

Question 3.
\(\frac{5}{4}\) = 1 + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 1 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 1 + 1/4.
4 + 1 = 5.
1 + 1/4 = 5/4.

Question 4.
\(\frac{5}{4}\) = 1\(\frac{1}{4}\)

Answer:
5/4 = 1 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
5/4 = 1 + 1/4.
4 + 1 = 5.
1 + 1/4 = 5/4.

Question 5.
3 = 2 + __1___

Answer:
3 = 2 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3 = 2 + 1.
2 + 1 = 3.

Question 6.
\(\frac{3}{2}\) = \(\frac{2}{2}\) + \(\frac{1}{2}\)

Answer:
3/2 = 2/2 + 1/2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3/2 = 2/2 + 1/2.
2 + 1 = 3.
2/2 + 1/2 = 3/2.

Question 7.
\(\frac{3}{2}\) = 1 + \(\frac{1}{2}\)

Answer:
3/2 = 1 + 1/2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3/2 = 1 + 1/2.
2 + 1 = 3.
1 + 1/2 = 3/2.

Question 8.
\(\frac{3}{2}\) = 1\(\frac{1}{2}\)

Answer:
3/2 = 1 + 1/2.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3/2 = 1 + 1/2.
2 + 1 = 3.
1 + 1/2 = 3/2.

Question 9.
9 = __8__ + 1

Answer:
9 = 8 + 1.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9 = 8 + 1.
8 + 1 = 9.

Question 10.
\(\frac{9}{8}\) = \(\frac{8}{8}\) + \(\frac{1}{8}\)

Answer:
9/8 = 8/8 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/8 = 8/8 + 1/8.
8 + 1 = 9.
8/8 + 1/8 = 9/8.

Question 11.
\(\frac{9}{8}\) = 1 + \(\frac{1}{8}\)

Answer:
9/8 = 1 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/8 = 1 + 1/8.
8 + 1 = 9.
1 + 1/8 = 9/8.

Question 12.
\(\frac{9}{8}\) = _1___\(\frac{1}{8}\)

Answer:
9/8 = 1 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/8 = 1 + 1/8.
8 + 1 = 9.
1 + 1/8 = 9/8.

Question 13.
9 = __5__ + 4

Answer:
9 = 5 + 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9 = 5 + 4.
5 + 4 = 9.

Question 14.
\(\frac{9}{5}\) = \(\frac{5}{5}\) + \(\frac{4}{5}\)

Answer:
9/5 = 5/5 + 4/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/5 = 5/5 + 4/5.
5 + 4 = 9.
5/5 + 4/5 = 9/5.

Question 15.
\(\frac{9}{5}\) = 1 + \(\frac{4}{5}\)

Answer:
9/5 = 1 + 4/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/5 = 1 + 4/5.
8 + 1 = 9.
1 + 4/5 = 9/5.

Question 16.
\(\frac{9}{5}\) = 1\(\frac{3}{5}\)

Answer:
9/5 = 1 + 3/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/5 = 1 + 3/5.
8 + 1 = 9.
1 + 3/5 = 9/5.

Question 17.
\(\frac{8}{5}\) = 1\(\frac{3}{5}\)

Answer:
8/5 = 1 + 3/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/5 = 1 + 3/5.
7 + 1 = 8.
1 + 3/5 = 8/5.

Question 18.
\(\frac{7}{5}\) = 1\(\frac{2}{5}\)

Answer:
7/5 = 1 + 2/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
7/5 = 1 + 2/5.
6 + 1 = 7.
1 + 2/5 = 7/5.

Question 19.
\(\frac{6}{5}\) = 1\(\frac{1}{5}\)

Answer:
6/5 = 1 + 1/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/5 = 1 + 1/5.
5 + 1 = 6.
1 + 1/5 = 6/5.

Question 20.
\(\frac{8}{4}\) = 7/4 + 1/4.

Answer:
8/4 = 7/4 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/4 = 7/4 + 1/4.
7 + 1 = 8.
7/4 + 1/4 = 8/4.

Question 21.
\(\frac{9}{4}\) = \(\frac{8}{4}\) + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
9/4 = 1/4 + 8/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
9/4 = 1/4 + 8/4.
8 + 1 = 9.
1/4 + 8/4 = 9/4.

Question 22.
\(\frac{3}{4}\) = 2 + \(\frac{1}{4}\)

Answer:
3/4 = 2 + 1/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
3/4 = 2 + 1/4.
2 + 1 = 3.
2 + 1/4 = 3/4.

Question 23.
\(\frac{6}{3}\) = 5/3 + 1/3.

Answer:
6/3 = 5/3 + 1/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
6/3 = 5/3 + 1/3.
5 + 1 = 6.
5/3 + 1/3 = 6/3.

Question 24.
\(\frac{8}{3}\) = \(\frac{6}{3}\) + \(\frac{2}{3}\)

Answer:
8/3 = 6/3 + 2/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/3 = 6/3 + 2/3.
6 + 2 = 8.
6/3 + 2/3 = 8/3.

Question 25.
\(\frac{8}{3}\) = \(\frac{6}{3}\) + \(\frac{2}{3}\)

Answer:
8/3 = 6/3 + 2/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/3 = 6/3 + 2/3.
6 + 2 = 8.
6/3 + 2/3 = 8/3.

Question 26.
\(\frac{8}{3}\) = 2 + \(\frac{6}{3}\)

Answer:
8/3 = 2 + 6/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/3 = 2 + 6/3.
6 + 2 = 8.
2 + 6/3 = 8/3.

Question 27.
\(\frac{8}{3}\) = 2\(\frac{2}{3}\)

Answer:
8/3 = 2 + 2/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
8/3 = 2 + 2/3.
6 + 2 = 8.
2 + 2/3 = 8/3.

Question 28.
\(\frac{21}{10}\) = \(\frac{20}{10}\) + \(\frac{1}{10}\)

Answer:
21/10 = 20/10 + 1/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
21/10 = 20/10 + 1/10.
20 + 1 = 21.
20/10 + 1/10 = 21/10.

Question 29.
\(\frac{21}{10}\) = 2 + \(\frac{1}{10}\)

Answer:
21/10 = 2 + 1/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
21/10 = 2 + 1/10.
20 + 1 = 21.
2 + 1/10 = 21/10.

Question 30.
\(\frac{21}{10}\) = __2__\(\frac{1}{10}\)

Answer:
21/10 = 2 + 1/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
21/10 = 2 + 1/10.
20 + 1 = 21.
2 + 1/10 = 21/10.

Question 31.
\(\frac{27}{10}\) = ___2__\(\frac{7}{10}\)

Answer:
27/10 = 2 + 7/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
27/10 = 2 + 7/10.
20 + 7 = 27.
2 + 7/10 = 27/10.

Question 32.
\(\frac{13}{6}\) = \(\frac{12}{6}\) + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 12/6 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 12/6 + 1/6.
12 + 1 = 13.
12/6 + 1/6 = 13/6.

Question 33.
\(\frac{13}{6}\) = \(\frac{12}{6}\) + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 12/6 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 1/6 + 12/6.
12 + 1 = 13.
1/6 + 12/6 = 13/6.

Question 34.
\(\frac{13}{6}\) = _2____ + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 2 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 2 + 1/6.
12 + 1 = 13.
2 + 1/6 = 13/6.

Question 35.
\(\frac{13}{6}\) = __2___ \(\frac{1}{6}\)

Answer:
13/6 = 2 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/6 = 2 + 1/6.
12 + 1 = 13.
2 + 1/6 = 13/6.

Question 36.
\(\frac{17}{8}\) = \(\frac{16}{8}\) + \(\frac{1}{8}\)

Answer:
17/8 = 16/8 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/8 = 16/8 + 1/8.
16 + 1 = 17.
16/8 + 1/8 = 17/8.

Question 37.
\(\frac{17}{8}\) = \(\frac{16}{8}\) + \(\frac{1}{8}\)

Answer:
17/8 = 16/8 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/8 = 16/8 + 1/8.
16 + 1 = 17.
16/8 + 1/8 = 17/8.

Question 38.
\(\frac{17}{8}\) = 2\(\frac{1}{8}\)

Answer:
17/8 = 2 + 1/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/8 = 2 + 1/8.
16 + 1 = 17.
2 + 1/8 = 17/8.

Question 39.
\(\frac{21}{8}\) = 2 \(\frac{5}{8}\)

Answer:
21/8 = 2 + 5/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
21/8 = 2 + 5/8.
20 + 1 = 21.
2 + 5/8 = 21/8.

Question 40.
\(\frac{7}{6}\) = 1 + \(\frac{1}{6}\)

Answer:
7/6 = 1 + 1/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
7/6 = 1 + 1/6.
7 + 1 = 8.
1 + 1/6 = 7/6.

Question 41.
\(\frac{11}{6}\) = 1 + \(\frac{5}{6}\)

Answer:
11/6 = 1 + 5/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
11/6 = 1 + 5/6.
10 + 1 = 11.
1 + 5/6 = 11/6.

Question 42.
\(\frac{13}{5}\) = 2 + \(\frac{3}{5}\)

Answer:
13/5 = 2 + 3/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/5 = 2 + 3/5.
12 + 1 = 13.
2 + 3/5 = 13/5.

Question 43.
\(\frac{17}{12}\) = \(\frac{1}{12}\) + \(\frac{5}{12}\)

Answer:
17/12 = 1/12 + 5/12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
17/12 = 1/12 + 5/12.
15 + 2 = 17.
1/12 + 5/12 = 17/12.

Question 44.
\(\frac{13}{8}\) = 1 + \(\frac{5}{8}\)

Answer:
13/8 = 1 + 5/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
change mixed numbers to fractions.
13/8 = 1 + 5/8.
12 + 1 = 13.
1 + 5/8 = 13/8.

Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Problem Set Answer Key

Question 1.
Subtract.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (5)

Answer:
4(1/3) – 2/3 = 11/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
4(1/3) – 2/3.
4 x 3 = 12.
12 + 1/3 = 13/3.
13/3 – 2/3 = 11/3.

b. 5\(\frac{2}{4}\) – \(\frac{3}{4}\)

Answer:
5(2/4) – 3/4 = 11/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
5(2/4) – 3/4.
5 x 4 = 20.
20 + 2/4 = 22/4.
22/4 – 3/4 = 19/4.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (6)

c. 8\(\frac{3}{5}\) – \(\frac{4}{5}\)

Answer:
8(3/5) – 4/5 = 39/5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
8(3/5) – 4/5.
8 x 5 = 40.
40 + 3/5 = 43/5.
43/5 – 4/5 = 39/5.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (7)

Question 2.
Subtract the ones first.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (8)

Answer:
3(1/4) – 1(3/4) = 1(2/4).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
3(1/4) – 1(3/4).
3 – 1 = 2.
2(1/4) – 3/4.
1(2/4).

b. 4\(\frac{2}{5}\) – 1\(\frac{3}{5}\)

Answer:
4(2/5) – 1(3/5) = 2(4/5).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
4(2/5) – 1(3/5).
4 – 1 = 3.
3(2/5) – 3/5.
2(4/5).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (9)

c. 5\(\frac{2}{6}\) – 3\(\frac{5}{6}\)

Answer:
5(2/6) – 3(5/6) = 1(3/6).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
5(2/6) – 3(5/6).
5 – 3 = 2.
2(2/6) – 5/6.
1(3/6).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (10)

d. 9\(\frac{3}{5}\) – 2\(\frac{4}{5}\)

Answer:
9(3/5) – 2(4/5) = 6(4/5).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
9(3/5) – 2(4/5).
9 – 2 = 7.
7(3/5) – 4/5.
6(4/5).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (11)

Question 3.
Solve using any strategy.
a. 7\(\frac{3}{8}\) – 2\(\frac{5}{8}\)

Answer:
7(3/8) – 2(5/8) = 38/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
7(3/8) – 2(5/8).
8 x 7 = 56.
8 x 2 = 16.
56 + 3/8 = 59/8.
16 + 5/8 = 21/8.
59/8 – 21/8 = 38/8.

b. 6\(\frac{4}{10}\) – 3\(\frac{8}{10}\)

Answer:
6(4/10) – 3(8/10) = 26/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
6(4/10) – 3(8/10).
6 x 10 = 60.
3 x 10 = 30.
60 + 4/10 = 64/10.
30 + 8/10 = 38/10.
64/10 – 38/10 = 26/10.

c. 8\(\frac{3}{12}\) – 3\(\frac{8}{12}\)

Answer:
8(3/12) – 3(8/12) = 55/12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
8(3/12) – 3(8/12).
12 x 8 = 96.
12 x 3 = 36.
96 + 3/12 = 99/12.
36 + 8/12 = 44/12.
99/12 – 44/12 = 55/12.

d. 14\(\frac{2}{50}\) – 6\(\frac{43}{50}\)

Answer:
14(2/50) – 6(43/50) = 359/50.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
14(2/50) – 6(43/50).
14 x 50 = 700.
6 x 50 = 300.
700 + 2/50 = 702/50.
300 + 43/50 = 343/50.
702/50 – 343/50 = 359/50.

Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Exit Ticket Answer Key

Solve.
Question 1.
7\(\frac{1}{6}\) – 2\(\frac{4}{6}\)

Answer:
7(1/6) – 2(4/6) = 27/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
7(1/6) – 2(4/6).
6 x 7 = 42.
6 x 2 = 12.
42 + 1/6 = 43/6.
12 + 4/6 = 16/6.
43/6 – 16/6 = 27/6.

Question 2.
12\(\frac{5}{8}\) – 3\(\frac{7}{8}\)

Answer:
12(5/8) – 3(7/8) = 71/8.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
12(5/8) – 3(7/8).
12 x 8 = 96.
8 x 3 = 24.
96 + 5/8 = 101/8.
24 + 7/8 = 31/8.
101/8 – 31/8 = 71/8.

Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Homework Answer Key

Question 1.
Subtract
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (12)

Answer:
5(1/4) – 3/4 = 18/4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
5(1/4) – 3/4.
5 x 4 = 20.
20 + 1/4 = 21/4.
21/4 – 3/4 = 18/4.

b. 6\(\frac{3}{8}\) – \(\frac{6}{8}\)

Answer:
6(3/8) – 6/8 = 11/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
6(3/8) – 6/8.
6 x 8 = 48.
48 + 3/8 = 51/8.
51/8 – 6/8 = 45/8.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (13)

c. 7\(\frac{4}{6}\) – \(\frac{5}{6}\)

Answer:
7(4/6) – 5/6 = 11/3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the fractions.
7(4/6) – 5/6.
6 x 7 = 42.
42 + 4/6 = 46/6.
46/6 – 5/6 = 41/6.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (14)

Question 2.
Subtract the ones first.
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (15)

Answer:
4(1/5) – 1(3/5) = 2(3/5).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
4(1/5) – 1(3/5).
4 – 1 = 3.
3(1/5) – 3/5.
2(3/5).

b. 4\(\frac{3}{6}\) – 2\(\frac{5}{6}\)

Answer:
4(3/6) – 2(5/6) = 1(4/6).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
4(3/6) – 2(5/6).
4 – 2 = 2.
2(3/6) – 5/6.
1(4/6).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (16)

c. 8\(\frac{3}{8}\) – 2\(\frac{5}{8}\)

Answer:
8(3/8) – 2(5/8) = 5(6/8).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
8(3/8) – 2(5/8).
8 – 2 = 6.
6(3/8) – 5/8.
5(6/8).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (17)

d. 13\(\frac{3}{10}\) – 8\(\frac{7}{10}\)

Answer:
13(3/10) – 8(7/10) = 6(6/10).

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
13(3/10) – 8(7/10).
13 – 8 = 5.
5(3/10) – 7/10.
6(6/10).
Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (18)

Question 3.
Solve using any strategy.
a. 7\(\frac{3}{12}\) – 4\(\frac{9}{12}\)

Answer:
7(3/12) – 4(9/12) = 30/12.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
7(3/12) – 4(9/12).
12 x 7 = 84.
12 x 4 = 48.
84 + 3/12 = 87/12.
48 + 9/12 = 57/12.
87/12 – 57/12 = 30/12.

b. 9\(\frac{6}{10}\) – 5\(\frac{8}{10}\)

Answer:
9(6/10) – 5(8/10) = 38/10.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
9(6/10) – 5(8/10).
10 x 9 = 90.
10 x 5 = 50.
90 + 6/10 = 96/10.
50 + 8/10 = 58/10.
96/10 – 58/10 = 38/10.

c. 17\(\frac{2}{16}\) – 9\(\frac{7}{16}\)

Answer:
17(2/16) – 9(7/16) = 27/6.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
17(2/16) – 9(7/16).
17 x 16 = 272.
16 x 9 = 144.
272 + 2/16 = 274/16.
144 + 7/16 = 201/16.
274/16 – 201/16 = 73/16.

d. 12\(\frac{5}{100}\) – 8\(\frac{94}{100}\)

Answer:
12(5/100) – 8(94/100) = 311/100.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
subtract the ones first.
12(5/100) – 8(94/100).
12 x 100 = 1200.
100 x 8 = 800.
1200 + 5/100 = 1205/100.
800 + 94/100 = 894/100.
1205/100 – 894/100 = 311/100.

Eureka Math Grade 4 Module 5 Lesson 34 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 6478

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.